Właśnie dlatego tak się rozpytuje o SMica od Alego bo sam założe mam nadzieje ,ze juz na poczatku czerwca tylko martwi mnie ,ze cos moze nie podpasować Jestem z Wrocławia ,chciałem założyć w domu ICka ale jak mam napotkać na problemy to może się wybiore do katowic.
To nie wielki przebieg miałeś w sumie jak się zapiekły prowadnice .
A jak poruszasz się autem miasto/trasa dynamicznie czy raczej niższe obrotry preferujesz??
A jakie koszty poniosłeś najlpeiej za poszczególne operacje jak byś powiedział jeśli to nie tajemnica.
Poruszam się głównie po mieście, rzadko trasa. Korki, niskie obroty, brak możliwości rozpędzenia maszyny, to wszystko chyba miało wpływ na zapieczenie prowadnic. Teraz zmieniam technikę jazdy... :wink:
Jeżeli chodzi o koszty - to myślę że z Aligatorem można się dogadać, aczkolwiek ma pełne podstawy żeby się cenić. Ja jestem zadowolony...
Witam!!
Myslę o zakupie Skody Octavii rocznik 1998-2000 silnik 1.9TDi 110PS. Trochę informacji znalazłem na temat Octavii ale pomyslałem sobie, że na stronie clubu uzyskam wiarygodne informacje. Jak na razie wiem tyle, że łatwo można uszkodzić miskę olejową, rdza występuje na klapie bagażnika i jest nieco surowa w środku. Jeśli moglibyście to proszę o wasze opinie na temat tego autka i porady na co jeszcze zwrócić uwagę przy ewentualnym zakupie.
Pozdrawiam
w sedanach wystepuje nie tyle rdza co odlazenie lakieru przy listwie oswietlenia tablicy rej.a to dlatego ze jest plastikowa i do pewnego momentu czesi nie dawali zadnego "amortyzatora" na ogol jesli auto bylo serwisowane skoda uznaje gwarancje perforacyjna (10 lat)a pozatym to zalezy kto i jak ja uzytkowal
[ Dodano: Czw 11 Sty, 07 21:47 ]
a co do miski to autko ma fabrycznie niski zawias ale to kwestia przyzwyczajenia :P
Ja jeździłem mercedesem c180 i duzo lepiej mi sie jeździ skodzianą. Praktyczniejsza - np do gagażnika włoże wszystkie 4 koła jak jade na przekładke, a nie jak w innych nieraz tylko 2 wejdą. 110 koników posiadam i wiecej mi nie potrzeba. Ja polecam
Praktyczniejsza - np do gagażnika włoże wszystkie 4 koła jak jade na przekładke, a nie jak w innych nieraz tylko 2 wejdą. 110 koników posiadam i wiecej mi nie potrzeba. Ja polecam
akurat mialem na mysli RSy :wink: no i dla mnie włożenie pionowo to zaden wlozenie, bo nie mozna ich zaslonic :roll: jezeli cos sie "miesci w bagazniku" to znaczy ze sie zmiescilo i dalo zaslonic :wink:
Witaj thomus, ja nabyłe, taką octavię '99 , 1.9 TDI - 110 km. pięć dni temu. Coraz bardziej się do niej przekonuję, nie iwem jaki miałeś samochód wcześniej, ale po przesiadce z obecnego 205 do niej to miłe wrażenie. Moje pierwsze wrażenia z jazdy oraz praktyczności znajdziesz na http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=7557
pozdrawiam
Myslę o zakupie Skody Octavii rocznik 1998-2000 silnik 1.9TDi 110PS. Trochę informacji znalazłem na temat Octavii ale pomyslałem sobie, że na stronie clubu uzyskam wiarygodne informacje.
sluchaj, wlasciwie cale to forum to jedna wielka informacja na temat, ktory cie interesuje, moze poczytaj troche i dopytuj o rzeczy, ktorych nie znajdziesz \ szczegolnie cie interesuja :idea:
pzdr!
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
... Jak na razie wiem tyle, że łatwo można uszkodzić miskę olejową, rdza występuje na klapie bagażnika i jest nieco surowa w środku.....
1. jeśli musisz jeżdzić po złych drogach (bezdrożach) żeby nie uszkodzić miski możesz zamontować metalową osłonę i/lub podnieść zawieszenie na tulejkach;
2. auto jest bardzo dobrze zabezpieczone anykorozyjnie (moje 2001 i ojca 1998 brak jakichkolwiek śladów);
3. co do wnętrza to nad gustami się nie dyskutuje, ale jest ergonomiczne i mi pasuje.
Poczytaj troche więcej na forum....
Martw się lepiej żeby nie kupić auta po przbiegu 500 tyś.
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Moja 2001 rok, 150 tys . Ja jeżdżę dopiero od 4 tys i na razie jestem zachwycony. wersja elegance to auto dla mnie. Musiałem wymienić siłownik od turbinki - bo auto astało 2 miesiące i czekało na mnie Ale mam kumpla w serwisie skody - taki kumpel to Skarb.
Wielkie dzięki za zainteresowanie moim tematem i pomoc.
Tak dla uściślenia informacji ostatni mój samochód to był Ford Focus 1.8 TDdi 90PS. Ogólnie fajne to było autko ale nie bez powodu mówią na niego RDZAWEK...
Nie wiedziałem, że w 1999r był jakiś lift w Octaviach (inna deska rozdzielcza) muszę o tym poczytać bo auto będzie mi sprowadzał kumpel z niemiec i powiedziałem mu że rocznik może być ciut starszy ale ma być dobrze wyposażona a moze lepiej np. słabiej wyposażoną ale za to po lifcie??
Pozdro
jedyna wada o1 przed liftem to rozowe tylnie lampy - zamiast czerwonych - pozniej zmienili klosze i przestaly zmieniac kolor z czasem - poza tym to oprocz malych zmian wizualnych niema technicznych roznic
Komentarz